keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Mutsit VS Faijat

Tunnetusti Facebookissa voit törmätä jos jonkunlaisiin ryhmiin. Jokaiselle löytyy varmasti joku ryhmä. On "Kiitos ryhmään pääsystä" ryhmä. On myös "Tavoitteena terveellisempi elämä" ryhmä.
Yksi ryhmä tuntuu olevan kuitenkin ylitse muiden. 

Mutsit VS Faijat.

Ryhmässä on yli 60 000 jäsentä. Liityinpä minäkin sinne. Postasin yksi viikonloppu selfien itsestäni, ja kuvatekstissä kysyin muiden ryhmäläisten kuulumisia. Esittelin itseni etä-äidiksi joka istuu bemmin kyydissä ja nauttii esikoisen hyvästä 1lk. todistuksesta.
Enpähän tiennyt, minkälaisia kommentteja saisin lukea.

"En koskaan kehtaisi julkisesti kertoa olevani etä-äiti." 
"Oliko kiva huijata parilta muidulta rahaa?"

Tuossa vain kaksi kommenttia. Poistuin ryhmästä, koska en jaksanut ottaa niskaani paskaa. Nyt on tullut se hetki, kun haluan voittaa itseni ja vastata kommentoijille.

Sinä, joka häpeät etä-äitiyttä. Minä olen ollut sellainen jo monta vuotta. Minulla on neljä ihanaa lasta, jotka asuvat sijaisperheessä. Miksi?
Olin aikoinaan avioliitossa lasten isän kanssa. Synnytin sen liiton aikana lapset. Masennuin vakavasti, koska mieheni teki todella paljon töitä eikä minulle jäänyt aikaa levätä. Kärsin silloin myös muista mielenterveys ongelmista. Mieheni ei sitä ymmärtänyt. Monien mutkien kautta lapset huostaanotettiin.
En häpeä menneisyyttäni, enkä muuttaisi siinä mitään. Miksi minun pitäisi? Se on minun menneisyyteni ja sinä tiedät siitä vain sen minkä haluan kertoa. Tuskin tiedät kuinka monet kerrat olen itseäni syyttänyt lasteni huostaanotoista, kuinka monta litraa olen kyyneliä vuodattanut, koska ikävöin jokaista lasta joka ainoa päivä. 
Olen etä-äiti. Se ei muutu, vaikka sinä haluaisit sen ehkä muuttuvan. En häpeä sitä. Ihmiset on erilaisia. Jokaisella on oma tarinansa.
Siksipä kehoitankin sinua, jos et toisen elämästä mitään tiedä älä tule arvostelemaan. Et voi edelleenkään tietää kaikkea. 

Mitä tulee sinun toisen kommenttiisi: En huijannut keneltäkään rahaa. Olen palauttanut molemmille summan jonka he maksoivat ostoksestansa. 

Miksi tällaisia ryhmiä perustetaan ja mikä siinä oikein on ideana, että aikuiset ihmiset, joiden tulisi olla roolimalleja omille lapsilleen, riitelevät keskenään netissä? Haukkuen, arvostellen ja toisia alaspainaen? 
Jos kaikki ryhmän jäsenet vietäisiin samaan tilaan, sanoisiko kaikki todella toisilleen naamatusten mitä netissä? Uskaltaisitteko todella alaspainaa ja haukkua toisianne? Saatteko siitä jotain tyydytystä kun hyökkäätte esimerkiksi minun kimppuuni joukolla?

Rintakehääni on tatuoitu sana Despacito. Se tarkoittaa hitaasti. Kuvastaa minulle sitä, että lasteni asioissa minun täytyy edetä hitaasti. Ja että tähän hetkeen olen päässyt hitaasti. Sillä sanalla on minulle hyvin suuri merkitys, enkä todellakaan ottanut sitä siksi että saisin houkutella miehiä.

Nykyään kuulun Mutsit VS Faijat Sensuroimaton- ryhmään. En ole ennen tätä blogi tekstiä kirjoittanut sinne mitään. Seurannut vain sivusta muiden keskustelua. Yksi nainen erityisesti tuntuu hakevan jatkuvasti huomiota. On rintsikka kuva, videoita, erilaisia aloituksia. Mikäs siinä jos haluaa. 

Hyvin paljon pistää myös silmään erilaiset kommentit joissa jotkut uskaltavat pistää vastaan toisille kommentoijille. He ovat selkeästi kypsiä aikuisia. 

Tulen linkittämään tämän tekstin ryhmän seinälle. Minulla ei ole mitään hävettävää etä-äitiydessä, Despacito tatuoinnissa taikka siinä, että rakastan bemareita. 

Olkaa hyvä Mutsit ja Faijat: Areena on teidän.

1 kommentti: